question

Chris Mick avatar image
Chris Mick asked ·

Emulator Core Apps Install

I've got an SDK 19 emulator up and running. Created a US developer Account. Downloaded the targetnewenvironment script. Browsed with my emulator and installed com.clover.engine-1804.apk & com.clover.appupdater-1096.apk. Ran the targetnewenvironment script from my terminal to successfully re-target the Prod-US environment. Added an Account from my Clover Emulator with successful authentication with my Developer Credentials (no login failure).

At that point, from the Emulator setup instructions, I'd expect an automatic launcher to trigger "Core Apps Installation." However, nothing happens. I don't know what to do next ...

Note: I tried creating a sandbox developer account and logging into that from my emulator also. However, attempting to target the sandbox environment and then login with those credentials results in authentication failures and crashes ...

Any help would be appreciated. Thanks!!

Emulator
1 comment
10 |2000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 2 attachments (including images) can be used with a maximum of 512.0 KiB each and 1.0 MiB total.

Note: I have also tried fixes from http://devask.clover.com/question/236... & http://devask.clover.com/question/273... without success yet. Rather than stating how to resolve problems that the users have with their current systems, can someone explain how to setup an emulator from scratch which works around this problem? I'd be more than willing to start from scratch and follow detailed instructions on how to side-step whatever issues there are currently. Thanks!!

0 Likes 0 · ·

1 Answer

Mike M avatar image
Mike M answered ·

We have documentation on how to configure an emulator from scratch on our docs site: https://docs.clover.com/build/android...

In the Settings app, can you please verify that the Clover App Updater account is also present? That is necessary to trigger the necessary app installations. App Updater

1 comment Share
10 |2000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 2 attachments (including images) can be used with a maximum of 512.0 KiB each and 1.0 MiB total.

Mike, thanks for the response! Unfortunately, I'm still having trouble. The piece that I was missing at first was that the emulator needs restarted after creating the accounts to initiate the Updater process. After doing that, things progressed further for me, but I still had some trouble (which I think was due to trying to connect to the Prod-US environment, rather than the sandbox environment. I've switched back to trying to work with the sandbox environment and am still having some trouble. Since my new issues are really a different subject, I'll create a new ticket for it. Thanks!!

0 Likes 0 · ·

Welcome to the
Clover Developer Community